Over mij

Ik ben Pat van Leeuwen. Als kind al was ik bezig met dieren, planten en de natuur. Trok met hond of pony de polder in, keek en luisterde naar weidevogels en genoot daarvan. In welke staat ik ook vertrok, altijd kwam ik rustig en blij hiervan terug.

Voor mijn studie verhuisd naar Utrecht, heb ik het bos leren kennen en waarderen. De weidevogels maakten plaats voor bosvogels en de grassprietjes werden bomen.

Zoals ieder mens heb ook ik het een en ander voor mijn kiezen gehad in mijn leven: ziekte en overlijden van familieleden en collega’s, verbroken relaties, spanning in mijn lichaam door stress en werkdruk, omdat ik hoge eisen stelde aan mezelf enz.

In welke fase van mijn leven ik me ook bevond en welke moeilijkheden ik tegenkwam, altijd was de natuur mij tot troost. Daar kwam ik tot rust, voelde me volledig geaccepteerd en onderdeel van een groter geheel.

Omdat ik in mijn eigen leven de helende werking van de natuur heb ervaren en ik er voldoening in vind mensen te helpen door ze iets te leren, ben ik destijds begonnen met de opleiding tot coach met als doel natuurcoach te worden.

Omdat ik daarna mensen nog beter wilde kunnen helpen heb ik ook de opleiding tot therapeut gedaan en ben ik nu psychosociaal therapeut.

Mijn levenservaring gecombineerd met de Wielwerk opleiding hebben mij tot een vollediger mens gemaakt: krachtiger, liefdevoller, empatischer, geïnteresseerd in wat andere mensen bezighoudt en beweegt. Eigenschappen die mij in mijn leven in het algemeen en bij de coaching en therapie in het bijzonder, goed van pas komen.